| 
		 | 
		
			| 
			 (Euphorbia 
			pulcherrima) su popularne zbog šarenila njihovih pricvjetnih listova 
			te se tradicionalno koriste u aranžmanima i kao lončanice tijekom 
			novogodišnjih i božićnih blagdana u ukrašavanju naših domova. U 
			našoj ponudi imamo širok raspon boja božićnih zvijezdi, od 
			različitih nijansa crvene do roze i bijele | 
		
			|  | 
		
			|  |  |  |  |  | 
		
		  |  |  |  |  |  | 
		
			 |  |  |  |  | 
			|  |  |  |  |  | 
		
			|  |  |  |  |  | 
		
			|  Ekološki zahtjevi Božićna zvijezda kao sukulentna i fotoperiodična biljka zahtijeva karakterističnu i dugotrajnu njegu, idealna temperatura je od 12 do 25 °C, a optimalna temperatura za vrijeme cvatnje je između 15 – 18 °C. Potrebna je velika vlažnost zraka, stoga je valja prskati svaki dan, pazeći pritom da brakteje i cvjetovi ostanu ne poprskani, odnosno prska se samo zeleni dio biljke, a da bi procvala, zahtjeva najmanje 12 do 14 sati tame svake večeri. Najbolje uspijeva dovoljno udaljena od izvora topline. Osjetljiva je na hladnu vodu, naročito izravno iz vodovoda.
   | 
		
			| 
	
	MULTIFLORA  - KRIZANTEME | 
		
			| 
			
			Prodaja krizantema u našim krajevima je većim dijelom vezana uz Dan 
			Svih Svetih, odnosno uz odlazak na groblje, no u drugim dijelovima 
			Europe sve više se sade i u vrtove kao cvijeće jesenske sadnje, | 
		
			|  |  |  |  | 
			>>opširnije.. | 
		
			|  |  |  |  |  | 
		
			| 
Kad se spomene ovaj cvijet, uglavnom se sjetimo 
naših dragih koji su napustili ovaj svijet te velikih bijelih ili žutih 
loptastih cvjetova. Krizantema je u Europu donesena iz Kine i Japana. U nekim 
drugim zemljama se koristi kao rezano cvijeće za bukete i ukrašavanje domova. 
Prednost ovog cvijeta je što dolazi u jesenskim mjesecima, kada je većina drugih 
biljaka završila vegetaciju pa je stoga, osim za ukrašavanje grobova, treba 
iskoristiti i za ukrašavanje vrtova, terasa i kao rezano cvijeće. 
..
			
			>>opširnije.. | 
		
			| 
	BOŽIĆNA 
	PŠENICA | 
		
			|  |  |  |  |  | 
		
			|  | Božićna pšenica se uobičajeno 
			sije od svete Barbare do svete Lucije-13.prosinca. Sjetva se obavlja 
			u posebne posude koje su nešto šire od standardnih ali i dublje. 
			Prije same sjetve pšenica se najčešće namače u mlakoj vodi (desetak 
			sati). Nakon toga pšenica se vadi iz vode i ravnomjerna raspoređuje 
			u posudu u sloj debljine 2-3 cm.Zalijevanje se obavlja svaki dan 
			raspršivanjem vode po pšenici. Sa zalijevanjem ne treba pretjerivati 
			jer može doći do propadanja pšenice. | 
		
			|  |  |  |  |  | 
		
			|  |  |  |  |  |